Ordningsregler

1 – Don’t be a dick
Håll god ton. Respektera andra i gruppen och låt inte konflikter In bli konflikter Off. Alkohol är tillåtet, att vara full på spelmöten är inte tillåtet. Prata inte i munnen på varandra.

2 – Var i tid
Slösa inte bort andras tid med att vara sen. Om vi ska börja 14:00, var på plats i god tid innan så vi kan börja spela 14:00 och inte 14:30. Det är alltid, i alla situationer, bättre att vara för tidig än för sen.

3 – När vi spelar så spelar vi
Vi spelar bara några få timmar varje vecka, vi måste ta vara på tiden. Under spel håller vi och bara till spelet. Inga diskussioner om saker Off som inte har med spelet att göra. Har du frågor om musik/bilder/mat, ta dessa frågor Off game. Kom ihåg att komma i god tid innan för att ha “pratat av sig” innan spel.

4 – Nolltolerans för fusk
Det är strängt förbjudet att fuska. Rollspel är inte en tävling. Det är till exempelvis förbjudet att:
- lägga till extra siffror på karaktärsbladet
- höja värden mellan spelmöten utan godkännande
- ha viktade tärningar
- räkna “fel” på erfarenhet
- säga andra resultat än man får
Eller andra saker som förstör för andra.

Första tiden (ett par spelmöten) kommer vi köra med spotting. Det betyder att när ni slår en tärning ska ni ha någon som verifierar vad ni slår. Förhoppningen är att spelgruppen kommer sköta detta så väl att spotting inte kommer behövas framöver.

5 – Rulings, not rules
Vi spelar för att har kul när vi genomlever en berättelse, vi tävlar inte. Detta betyder att det kan hända att regler ändras eller improviseras för att få bättre flyt.

6 – Bidra du med
Ju fler som bidrar till kampanjen, ju bättre bli det. Leta efter bilder som passar i äventyrsloggar, skriv korta berättelser. Hitta på och föreslå äventyrskrokar. Kom med förslag på musik som passar olika platser/situationer.

Ordningsregler

Kungamakare IcarusDream