Kungamakare

Akt 2 - Session 7 - Kungafall

6344415_orig.jpg

Det nyskapade kungariket växer långsamt noch gruppen ger sig iväg för att undersöka södra Kamelands. De stöter på bland annat en jättesköldpadda, en muterad svampstyggelse och en stor jätte. Under striden med jätten dödas Kung Horzar och tronföljden blir oklar.

View
Akt 1 - Session 6 - Stag lords fall

76b871c1b8f20b15daa6ac1c643cc1a3--survival-games-zombieland.jpg

Den kompletta gruppen, inklusive inhyrda soldater, lägger sig och undersöker Stag lords fort. De bestämmer sig för att Vimes ska smyga in precis innan gryningen, vilket han gör. När han smyger in upptäcker de att det ligger zombies i marken runt borgen, men Vimes tar sig in och öppnar porten.

En lång strid sker där Vimes blir dödad av Stag Lords magiska pilbåge innan gruppen lyckas döda Stag lord och hans lakejer, bland annat drower, en halvjätte och en häxa.

När gruppen lämnat Stag lords kropp till Dank och fått en magisk treudd så återvänder de till Olegs, och där finner de representanter från Waldemarordern, Den skinande vägen. Inklusive Jirvii som visar sig vara Bluebells far, och hennes syster Poppy.

En månad senare kommer en leverans med resurser och rättigheten att skapa ett nytt kungarike, Horzar blir regent.

View
Akt 1 - Session 5 - Bland björnar och ugglebjörnar

efce39866b0c8ba260444cc40880b8f7--creature-fantasy-fantasy-creatures.jpg

Gruppen bestämmer sig för att inte anfalla Stag Lord då Vimes får magsjuka.

Gruppen reser söderut, noga med att inte närma sig Stag Lords fort. De hittar ett gammalt atlantiskt slott och slåss emot en grupp med björnar. De finner ett svärd som lyser när det dras.

De finner även ett grupp udda tvåhövdade troll som försöker bygga ett slott. Se gömmer sig från en drake och slåss emot en ugglebjörn.

Mitt i en sjuk del av skogen slåss de emot ett demoniskt träd som de till slut bränner ner.

När de bränt ner det onda trädet möter de dryad som tackar dem och ger dem en hammare som Lindyhop indentifierar som sin “kusin” Swing

View
Akt 1 - Session 4 - Små grodorna

Dungeon212_3.jpg

Gruppen genomsöker de resterande delarna av norra grönbältet. De slåss emot en slurk (som paralyserade alla utom Whegard), en demonisk björn (som mördade Horzas hund), två stora grodor och ett troll. När de besegrat björnen har de renat en helig plats tillhörande den glömda guden Erastil. De finner en död enhörning som dödats av ond magi, vilket betyder att balansen är rubbad i området.

De stöter på de två fay de mött tidigare och får veta att mannen Whegard letar är fast i fay.

Därefter gör de sig redo att en gång för alla ta sig an The Stag Lord.

View
Akt 1 - Session 3 - bus i skogen

fey_forest.bmp

Gruppen lämnar Olegs och beger sig ut för att undersöka de områden i öster som de missat. Efter detta finner de resterna av en av banditgruppernas skattgömmor. Där hittar de en spellbook, lite växelpengar och en ring som tillhör Bren Garess som Whehland fattar intresse för.

Sedan reser de tillbaka till Olegs och Horzar uppdaterar på sig på det politiska läget i Gråvede.

De reser västerut och genomsöker skogen. Bluebell fastnar i en björnfälla, de bråkar med några Fey, hittar en död jägare som fastnat i sin egen fälla innan de slåss med en handfull rövare.

View
Akt 1 - Session 2 - Ut på tur, aldrig sur

1669514-bigthumbnail.jpg

Gruppen lämnar Olegs, de träffar på jägaren Bokken som avslöjar vart the Stag Lord har sitt högkvarter.
De vandrar in i en skog och tvingas kämpa emot spindlar, de hittar en skattkarta.
Gruppen slåss emot ett svin och hittar en guldgruva de kan ha nytta va i framtiden.
De hittar kobolder som ätit jätterädisor och får reda på ett ungefär var kobolderna bor.
När de ska passera ett vattendrag anfalls de av en odöd vid namn Dank Nettle som vill att de ska döda Stag Lord och lämna hans lik i vattnet.

De beger sig till koboldernas läger och besegrar dem.

View
Akt 1 - Session 1 - Äventyret börjar

fight-m.jpg

Gruppen anländer till Olegs handelsstation och träffar Oleg och Svetlana. Efter lite efterforskning finner de att stationen är brandskattad av banditer, enligt ryktet en utbrytargrupp från The Stag Lords banditer.

Tillsammans tar de fram en bra (nåja..) plan för att besegra banditerna. Wheghard och Vimes ska stå i bakhåll bakom några ombunkar medan Horzar och Bluebell bemannar staionens balistor.

Detta fallerar när Wheghard ställer sig framför banditerna och misslyckas med att vara först i striden. Under stiden lyckas Vimes smyga sig bakom banditernas ledare och göra slut på honom med ett svärd i mjälten. Wheghard slås medvetslös men striden vinns.

När de söker igenom liken finner Wheghard ett svärd som skäller på honom för att han inte tvättat händerna. Detta är Lindyhop, ett av de två dansande svärden, Bluebell får bära svärdet då Wheghard ledsnade efter några minuter på svärdets gnäll.

Segern ger gruppen fri tillgång till stationen och de fortsätter utforskandet av Det stulna landet.

Erfarenhet

Deltagande
Martin / Wheghard
Charlotte / Bluebell
Yaci / Horzar
Pontus / Vimes

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.